Skip to main content

Wiesmann, het Duitse sportwagenmerk dat bekendstond om zijn angstaanjagend snelle en lichte sportwagens, keert terug met een compleet nieuw model. De sportwagen wordt over een week onthuld op de autoshow IAA in Frankfurt.

De economie draait overduidelijk op volle toeren. Zelfs het kleine en relatief onbekende Duitse sportwagenmerk Wiesmann, dat de financiële crisis niet overleefde en in 2014 failliet ging, wordt nieuw leven ingeblazen. Over een week wordt een nieuw model onthuld op de internationale autoshow IAA in Frankfurt.

Niet alleen is de website weer geactiveerd, ook staat er een compleet nieuw model in de steigers. Op de teaser-video en de eerste foto’s zien we een model dat sterk doet denken aan de modellen waarmee het bedrijf ooit klein bleef. Desondanks zou het gaan om een compleet nieuw ontwerp, met onder de kap de 600 pk sterke V8 van de huidige BMW M5.

Wiesmann werd oorspronkelijk opgericht in 1988 door de broers Martin en Friedhelm Wiesmann. Het bedrijf, dat groot werd met de productie van hardtops, begon na verloop van tijd met het maken van sportwagens. Het eerste model was de 160.000 euro kostende Wiesmann Roadster MF30. Het beeldmerk van Wiesmann is de gekko, een hagedis-achtige die dankzij zuignappen aan zijn pootje grip heeft op iedere ondergrond.

In 2009 kwam het merk in de problemen doordat de fabriek in Dülmen voor enkele miljoenen euro’s werd uitgebreid. De financiële crisis bleek de nekslag voor het bedrijf, dat sinds de productiestart in 1993 niet meer dan 1700 auto’s heeft gebouwd. De introductiedatum en de vanafprijs van de nieuwe Wiesmann zijn niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het merk nu ook linksgestuurde exemplaren gaat maken, om de afzetmarkt te vergroten.

 

[btn text=”Terug naar blogoverzicht” link=”/sportwagenblog” tcolor=”#ffffff” thovercolor=”#ffffff”]