Skip to main content

Specialist in het verzekeren van vastgoed.

Risicobeheer van een onroerend goed portefeuille is een specialisme op zich en gaat verder dan enkel het voordelig verzekeren van panden. De risico’s bij het (commercieel) exploiteren van vastgoed, vragen om specifieke verzekeringsoplossingen. Naast een scherpe premie is het belangrijk dat de juiste voorwaarden én clausules van toepassing zijn. In de regel zien wij dat een onroerend goed eigenaar allerlei verplichtingen krijgt opgelegd die in de praktijk niet of nauwelijks uitvoerbaar zijn! De consequentie hiervan is dat er in bepaalde situaties geen dekking is.

Ik wil mijn vastgoed verzekeren

Welk risico dekt u af en welk risico neemt u?

Een aantal risico’s is niet af te dekken. Deze vallen onder het zogenaamde ondernemersrisico. Denk hierbij aan de waardeontwikkeling van uw pand(en) en aan de ontwikkeling van de huren. Maar denk ook aan de vraag of de huurders blijven, of de onderhoudskosten juist zijn ingeschat en of het pand op termijn nog te financieren is.

Andere risico’s zijn juist wel weer goed af te dekken. Hoe? Door te zorgen dat u niet over- of onderverzekerd bent. De verzekerde waarde is namelijk zelden gelijk aan de commerciële waarde van een pand. Door goed op de hoogte te zijn van uitsluitende clausules, zoals de NEN-keuring of de brandblusserverplichting. En heeft u al nagedacht over uw huurinkomsten? Zijn deze (lang genoeg) verzekerd als uw pand door brand verwoest wordt? En hoe zit het met uw aansprakelijkheid? Is dat goed geregeld?

Goed advies is derhalve noodzakelijk

Sportwagenpolis is een samenwerking aangegaan met een specialist die weet hoe je je een vastgoedportefeuille moet verzekeren. Voor meer informatie en een afspraak, kunt u contact met ons opnemen.

Bel: 085 876 95 59Mail Sportwagenpolis