Skip to main content

Taxatie

 

Het laten taxeren van uw sportwagen of klassieker kan om meerdere redenen verstandig (en soms zelfs verplicht) zijn. Via Sportwagenpolis kunt u uw (klassieke) auto door een erkende taxateur laten taxeren. U krijgt dan een taxatierapport dat erkend wordt door alle verzekeraars. Bovendien weet u zelf precies wat uw auto waard is.

Waarom taxeren?

Als u een WA beperkt casco of een WA casco (allrisk) oldtimer-verzekering afsluit, heeft u een taxatierapport nodig. Als u allrisk verzekerd bent en uw klassieker wordt gestolen of total loss verklaard, dan krijgt u van uw verzekeraar de getaxeerde waarde uitgekeerd. Een geldig taxatierapport is dan wel een voorwaarde (de geldigheidsduur van zo’n rapport is meestal drie jaar).

Ook als u uw klassieker WA beperkt casco heeft verzekerd, is het nuttig een geldig taxatierapport te hebben. Mocht u buiten uw schuld om bij een aanrijding betrokken raken, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij zich bij het uitkeren van de schade baseren op het taxatierapport, in plaats van op de meestal veel lagere dagwaarde.

Als u van plan bent een (klassieke) auto te kopen of te verkopen, kan een taxatierapport eveneens uitkomst bieden. Het rapport geeft inzicht in de mogelijke gebreken en geeft ook een reëele verkoop- of aankoopprijs.

Via Sportwagenpolis kunt u een offerte voor een taxatie aanvragen.

Taxatie aanvragen

  • Uw gegevens

  • Vast of mobiel
  • Gegevens van het te taxeren voertuig

  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Overige gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Conform artikel 13 van de AVG informeren wij u over de verwerking van uw persoonsgegevens. Sportwagenpolis verwerkt uw persoonsgegevens met het doel een overeenkomst met u aan te gaan. In ons privacy statement leest u meer over hoe Sportwagenpolis omgaat met persoonsgegevens en wat uw rechten zijn.