Skip to main content

Daar is ie dan! Nadat Porsche de lichting 991 presenteerde in de 992 Carrera S en de Carrera 4S, is nu de basisversie ook uit. Uiteraard een stuk goedkoper dan de beide S uitvoeringen.
Maar ook deze nieuwe standaard Carrera is gaaf en heeft voldoende vermogen om te genieten. De nieuwe Porsche 911 Carrera komt met dezelfde 3.0-liter zescilinder boxer turbomotor als het S-model. Echter heeft de Carrera kleinere wieldiameters voor de turbines en compressoren van de nieuwe turboladers. De Carrera moet daardoor 65 pk inleveren in vergelijking met de Carrera S. Het vermogen komt uit op 385 pk. Dat is altijd nog 15 pk méér in vergelijking met de Carrera van de vorige generatie.

De Carrera is alleen te verkrijgen in een PDK uitvoering. Topsnelheid van deze jongste telg is maar liefst 293 km/uur. Dikke prima. Maar dit haal je toch niet in Nederland. De instapversie van de 992 Carrera Coupe is € 141.400,00.
Maar goed, met een aantal opties erbij kom je snel over de 150k heen. In september te bewonderen bij de Porsche garage. Maar uiteraard nu al wel te bestellen.
Zelf even samenstellen? Klik hier!

[btn text=”Terug naar blogoverzicht” link=”/sportwagenblog” tcolor=”#ffffff” thovercolor=”#ffffff”]