Voor het claimen van autoschade is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met Sportwagenpolis. Graag ontvangen wij alle gegevens en tevens verzoeken wij u het schade aanrijdingsformulier zo volledig mogelijk ingevuld op te sturen.

Schadeformulier downloaden (PDF)

 

Tips

Maak foto’s van de situatie en de schade aan uw auto. Noteer telefoonnummers van eventuele getuigen. Stuur alle bewijsstukken mee met het schadeformulier. Deze zijn immers van groot belang bij het vaststellen van de aansprakelijkheid. De verzekeraars bepalen vervolgens onderling wie voor welk deel van de schade aansprakelijk is.

Schadeherstellers

Wij adviseren u de schade te laten herstellen bij een hersteller die is aangesloten bij Schadegarant. Indien expertise nodig is zal het Schadegarantbedrijf deze zelf bij ons aanvragen. Een overzicht van de Schadegarantbedrijven vindt u via de website www.schadegarant.nl. Indien u de schade laat herstellen bij een Schadegarantbedrijf zal het eigen risico met € 135,00 worden verminderd en wordt de verzekerde gratis vervangend vervoer aangeboden. Als de auto niet bij een Schadegarantbedrijf wordt hersteld gelden deze voordelen niet en kan voor schade onder de € 750,00 worden volstaan met een gespecificeerde reparatienota. Mocht u de auto willen laten herstellen bij een andere hersteller, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Schadevergoeding

Afhankelijk van het  soort autoverzekering keert de verzekeraar een schadevergoeding aan je uit. De WA en de WA Beperkt Casco verzekering keren niet uit bij schade aan uw eigen auto. Alleen als uw auto Volledig Casco (ofwel Allrisk) verzekerd is, kunt u op een schadevergoeding rekenen.

Ondersteuning

Wij van Sportwagenpolis of uw tussenpersoon zal u helpen in de begeleiding van de schade afhandeling.  Hoe meer informatie wij tot onze beschikking hebben, hoe sneller wij u van dienst kunnen zijn.

Volg uw schadeafwikkeling