Ook voor het verzekeren van uw exclusieve pleziervaartuigen biedt Sportwagenpolis goede mogelijkheden. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met verschillende gespecialiseerde verzekeraars.

 

Sportwagenpolis is specialist op het gebied van het verzekeren van exclusieve Pleziervaartuigen. Wij bieden een specifiek product voor het verzekeren van uw pleziervaartuig met unieke kenmerken. U kunt uw gegevens aan de rechterzijde invullen voor een offerte aanvraag, dan maken zij een offerte op maat voor u.

Eigenschappen schip

De leeftijd, waarde en lengte bepalen mede de hoogte van de premie. Hoe hoger de waarde, hoe hoger ook de premie. Hoe ouder het schip is, hoe hoger ook de premie. En dit telt ook weer voor de lengte. De premie voor een zeilboot van 4 meter is lager dan de premie voor een zeilboot van 9 meter.
Inboedel : Bij de meeste maatschappijen is de inboedel gratis meeverzekerd.

Eigen risico

De hoogte van de premie wordt mede bepaald door het gekozen eigen risico. Als u kiest voor een hoog eigen risico betekent dit een lagere premie. Geen of een laag eigen risico betekent een hogere premie. Bij het claimen van een schade aan uw schip wordt het eigen risico ingehouden. Als blijkt dat de schuld bij de tegenpartij ligt wordt getracht de schade te verhalen. Als de schade succesvol verhaald is, dan krijgt u het eigen risico terug. Ligt de schuld bij u dan kost het u wel het eigen risico.

Vaargebied

Ga na waar u wilt gaan varen met uw boot. Vaart u alleen in Nederland, inclusief IJsselmeer en Waddenzee? Of wilt u op zee gaan varen, of op de Middellandse zee? U kunt dit in uw aanvraag aangeven, dan kijken wij welk vaargebied geschikt is.

Ligplaats buitenland

De plaatsnaam, havennaam en land moet aan de maatschappij doorgegeven worden.

Certificaat

Gaat u naar het buitenland met uw boot? Heel belangrijk is om bij ons een te informeren of u een internationaal certificaat nodig heeft. Dat is een bewijs van verzekering die u moet kunnen aantonen.

No-claim

Voor elk jaar dat u schadevrij vaart bouwt u no-claim op. De hoogte verschilt per maatschappij. Als u in het verleden schadevrij gevaren heeft kunt u de opgebouwde no-claim meenemen in uw nieuwe verzekering, mits u dit kunt aantonen. Bij een geclaimde schade valt u terug in no-claim, tenzij u no-claim bescherming heeft. En uw no-claim wordt hersteld indien later blijkt dat de schuld bij de tegenpartij ligt.

Bijboot

Een bijboot of volgboot kan gratis meeverzekerd worden bij sommige maatschappijen.

Trailer

Ook de trailer kan bij sommige maatschappijen gratis meeverzekerd worden.

 

Offerte aanvragen

[]
1 Step 1
Gegevens aanvrager
Verzekeringsgegevens
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right